The Little Black Dress in Merano

Shares

Merano, o localitate pe care cel mai bine o văd descrisă prin expresia  “o localitate a contrastelor”. Este situată în nordul Italiei, ori în Tirolul de Sud – localnicii preferă a doua variantă – la o distanță de 24 km. de Bolzano, cel mai mare oraș din această provincie.

Peisajul de care ochii tăi se pot bucura odată ce ești acolo, te poate face să te simți mai mult în Austria decât în Italia, localitatea fiind înconjurată de Alpii Dolomiți. Arhitectura majorității clădirilor din Merano are o mare influență din stilul gotic, ce te trimite cu gândul la basmele fraților Grimm și implicit la Germania – cu atât mai mult cu cât cea mai vorbită limbă în această regiune este germana. Găsești și multe clădiri în stil art nouveau, de o frumusețe aparte, iar asta  te face să simți că aceast oraș este cu atât mai cosmopolit. Cu toate acestea, palmierii care stau în soare pe străzile împânzite de turiști numeroși din gurile cărora mai auzi și italiană, te fac să revii cu picioarele pe pământ și să realizezi că ești, de fapt, în Italia.

Înainte de a ajunge în Merano m-am îmbrăcat la foc automat, fiind în criză de timp. Așa că cea mai potrivită, sigură și rapidă alegere a fost ca ținuta să  nu fie din mai multe articole, ci doar dintr-o singură piesă. “The Little Black Dress” te scapă de stres și nervi când n-ai idee ce să pui pe tine ori n-ai timp să te îmbraci și să te dezbraci până dai de ceva care simți că ți se potrivește în acel moment. Am vrut să mă simt elegantă și atrăgătoare, așa că nu puteam să nu-mi iau tocuri. Totuși, știam că voi hoinări orașul, așa că am ținut cont ca ce-mi iau în picioare să fie comod, nu doar frumos.

Odată ajunsă, am luat-o la pas prin centrul vechi al orașului întovărășită de o bună prietenă, de cântecul păsărilor și de vântul ce ne umbla-n păr, îmbrăcată într-o rochie neagră din bumbac.

The Little Black Dress este considerată a fi de nelipsit din garderoba unei femei. Astfel, mulți consilieri de modă susțin că este un “must-have” pentru că aceasta poate fi accesorizată diferit și purtată cu mai multe ocazii – la o plimbare în timpul zilei, seara la o întâlnire, la teatru, la un cocktail etc. Dacă te uiți în șifonier și îți dai seama că nu ai o rochie neagră, ține cont de faptul că te-ar salva într-un moment în care ai putea fi în grabă.


ENGLISH

Merano – “a city of contrasts”. It’s situated in Northern Italy, or South Tyrol, at 24 km. away from Bolzano.

The landscape your eyes could admire once you are there it could make you feel more in Austria than in Italy, being surrounded by Dolomites. The architecture of most buildings from Merano are influenced by Gothic style and this sends your imagination to  Brothers Grimm’s fairy tales so probably your mind could fly to Germany. Here you can find Art Nouveau style as well. This style has a special kind of beauty. All those thinks could make you feel even more that you are in a very cosmopolitan place. However, the palm trees that are standing in the sun all day long in those streets full of people could make you realize you are actually in Italy.

Before getting to Merano I dressed very fast because I didn’t have enough time to change who knows how many outfits. So, the best way to not fail choosing the outfit it was to opt for just one piece. “The Little Black Dress” escapes you from stress and nerves when you have no idea what to put on or when you are running out of time. I wanted to feel elegant and attractive so I chose to put the heals on. Anyway, I wanted to walk a lot through the city, so I made sure that my heels are comfy too and not just nice.

Once there, I started to make steps through the old center next to a good friend, next to the birdsong with the wind in our hair, dressed in a cotton black dress.

The Little Black Dress is considered to be “a must” in any wardrobe. This being said, many advisers in fashion say it’s something you should have in your closet because this can be accessorized in different ways and be worn by different occasions like a walk in the park, at a date in an evening night, to theater, to a meeting, at a cocktail etc. If you look around in your wardrobe and you realize you don’t have a dress like this, shall take into account that this could save you if you are in a hurry.

 

PS: Merano este locul în care am descoperit cea mai delicioasă înghețată de până acum și cea mai gustoasă combinație: fistic, zmeură și mentă.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *